Siirry pääsisältöön

Pragmaattisuus




Hieno sana, eikö? Niille, jotka eivät tiedä sanan tarkoitusta, tarkoittaa se lyhykäisyydessään

käytännönläheistä suhtautumista asioihin. Minä vannon tämän nimeen KAIKESSA! Kaaoksen purkaminen on sitä, että löydät itsellesi toimivia tapoja hoitaa kodin asiat. Se että tulet töistä kotiin ja pitää tyhjentää tiskone, laittaa pyykkejä koska pyykkivuori tursuaa kuin tulivuori. Lapset on nälkäisiä, pitää laittaa ruokaa. Imurinkin näyttäminen olisi jo sallittua. Lemmikit ja läksyt siihen päälle - johan hurahti kolme tuntia! Huh, ei pysty!! Ja kaaos sen kuin pahenee. Olen kehittänyt itselleni systeemin, jolla joka päivälle tulee vain pieni annos ”pakkopullaa”. Se ei ole helppoa! Ihmisellä kestää noin 30 päivää oppia uusi tyyli tehdä asioita, jotta siitä tulee rutiini.

Itse pesen pyykkiä seuraavasti:
Kuivaavalla koneella selviän yhdellä napinpainalluksella. Aamulla ajastan koneen  valmiiksi siihen, että lapset tulee kotiin ja illalla koko perhe viikkaa omansa pois.
Pesupäivät:
•Maanantaina tumma koneellinen.
•Keskiviikkona vaalea koneellinen.
•Perjantaina aamulla nakkaan kaikki pyyhkeet ja tiskirätit koneeseen.
•Jokatoinen viikko pestään joko tiistaisin meidän lakanat tai lauantaina lasten lakanat.
Astianpesukone pyörii myös melkein päivittäin.
Illallisen jälkeen kone päälle, aamukahvin tippuessa tyhjennän sen.
Kyllä se muutamana aamuna kirpaisi ennen kuutta tyhjentää, mutta nyt sitä ei enää edes huomaa.
Imurointi tapahtuu lähes aina tiistaisin ja lauantaisin, ellei ole glitterikaaosta lattialla.
Lattian pesen parin-kolmen viikon välein lauantaisin.
Gerbiilien asumus osuu väistämättä sunnuntaille.
Lapset on valjastettu kylpyhuoneen pesuun ja se tapahtuu kerran-kaksi viikossa, silloin kun heitä huvittaa läträtä kylppärissä.

Tällä pragmaattisuudella meille ei kerry kaaosta ja näin saamme pilkottua sen purun pienempiin paloihin, kun yhdelle päivälle ei tule liikaa.

(Kuvituskuva, piqsels.com)


- Emmi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY Sokerointi

Sokerointi on mitä mahtavin keino poistaa ei-toivotut karvat. Karva kasvaa hennompana takaisin ja oikein tehtynä sokerointien väli kasvaa ainakin itse tehtynä noin viiteen viikkoon.  Mutta haittapuolikin on. Se on ihan hirvittävän kallista. Mutta ei hätää, minä olen kehittänyt vahalle ohjeen. Ohje on tarpeeksi kahdelle kerralle tekniikalla ”kaikki kaulasta alaspäin!” Kattilaan 3dl sokeria, n.3rkl vettä ja n. 3rkl sitruunamehua (purkki tai tuore). Niin että sokeri juuri ja juuri kostuu. Liesi täysille. Eka kupla kun tulee, laitetaan levy 1-2, annetaan porista kunnes sellaista vaahterasiirapin väristä (n20-30min) Kuvassa nyt 20min, mutta vähän liian vaaleaa vielä. Nyt on hyvä.  Massan voit kaataa kahdelle-kolmelle lautaselle, jossa leivinpaperi. Anna jäähtyä.  Toisen osan annat kovettua ja voit laittaa minigrip-pussissa jääkaappiin odottamaan seuraavaa kertaa. Otat vaan kaapista ja leivinpaperin päällä lautaselle, mikrotus n. 30sekuntia ja ja...

DIY JOULUKALENTERI

Marraskuun puolivälistä se lähtee! Milloin ostetaan joulukalenterit?  Aina sama kaava. Kauhea valitseminen, sitten metsästetään kalentereita. Viimeistään joulukuun kymmenes kuulen maagisen marinan: ”Tää on ihan tylsä”. Niinpä äiti teki päätöksen - ei kaupan kalentereita. Tyhjiä pringles purkkeja. Pari rullaa D-C-FIXiä. Spray-maalia ja tarroja. Ensin päällystetään purkit D-C-FIXillä Sitten spraymaalataan purkkien kannet Sitten liimaataan kuusenmuotoiselle kartongille purkit kuumaliimalla ja laitetaan numerotarrat kansiin. Valmista! Luukkuihin tulee eksymään huulirasvoista ja tikkareista eteenpäin kaikkea tarpeellista, sekä makeaa. - Emmi Ps. Vaikka joulukalenteri-postaus tuli nyt harmittavasti näin Joulukuun puolella, niin näillä ohjeilla askartelee tarvittaessa nopeasti kakkoskalenterin tai voi laittaa idean ylös ensi vuotta varten!

Välipalapatukat

Kuten olen kertonut, meillä on yksi hieman kronkeli syöjä.  Olen kantapään kautta kuitenkin löytänyt keinon ujuttaa tarpeelliset ravintoaineet hänen ruokavalioonsa.  Yksi patukka päivässä on varmasti ravinnerikkaampi kuin pari paahtoleipää oivariinilla.  Tällä reseptillä tulee 30-36 patukkaa, eli yhden hinnaksi ei oikeastaan jää mitään. Patukoihin käytän noin litran sekalaisesti seuraavia: •Neljän viljan hiutale/kaurahiutale •Chiansiemen •Seesaminsiemen •Pellavansiemenet •Itserouhittu pähkinämix (halvempi kuin valmiit rouheet) •Paahdettu härkäpapu •Paahdettua quinoa (qvinoa pops ruohonjuuri) •Hampunsiemenet •Pinjan siemenet •Tai mitä nyt on kaapissa. Tämä on aika luovaa puuhaa!! Kiinnitysaineet: - Purkki sokeroimatonta maapähkinävoita, r ipaus suolaa, l oraus hunajaa (Lämmitä mikrossa tai kattilalla ja sekoita). TAI - Hunajaa 0,5dl , voita ~80g ja ru okokidesokeria 0,5dl (Keitä siirapiksi). Tässä setissä käytin taas kaikkea...