Siirry pääsisältöön

The SMOOTHIE!


Äiti, hyi yök, en syö! Nirson ja valikoivan lapsen äitinä minusta on tullut oikea fakiiri piilottamaan vihannekset, kasvikset, marjat ja kaikki tärkeät ravintoaineet. Yksi ehdoton nirson suosikki on SMOOTHIE! Aamulla uppoaa kevyesti puoli litraa, omasta mukista tietenkin. Eli ensimmäinen askel on hankkia ”SE smoothie”-muki. Minä vein lapset tokmannille ja saivat itse valita omat mukinsa - nämä löytyivät alesta 2,99€/kpl.


(Tilavuus sopiva 0,5dl). Reseptejä on netti pulollaan, mutta ajattelin koota teille kaksi meidän lempireseptiä! Älkööt pelästykö tiettyjä raaka-aineksia, ne ei oikeasti maistu yhtään läpi! Lupaan! Reseptillä tulee noin litra.
Mustikkainen
- 125g maitorahkaa
- 1-2 raakaa kananmunaa (ei maistu!!)
- 1 banaani
- 4dl pakaste mustikoita
- 2dl pakaste pinaattia
- 2dl pakaste mansikoita
- 1dl kaurahiutaleita
- 4rkl chian siemeniä turvotettuna 2dl:ään vettä. 

(Aika hävyttömältähän tämä näyttää)

Tarpeen mukaan maitoa/mantelimaitoa/vettä Ps. Kermaisemman lopputuloksen saat kun vaihdat banaanin avokadoon.
Mangoinen mansikka
- 125g maitorahkaa
- 1-2 raakaa kananmunaa
- 1 banaani
- 4dl pakaste mangoa
- 4dl pakaste mansikkaa
- 1dl kaurahiutaleita
- 4rkl chian siemeniä turvotettuna 2dl:ään vettä. 
Tarpeen mukaan maitoa/mantelimaitoa/vettä.

(Mustikkainen smoothie)

Käytössä myös aamiaistarjotin. Koska meillä ei syödä keittiössä, on helpompi kantaa ruokapöytään. Nämä ei niin nuukia ole, jos meillä on menossa hedelmät huonoksi (päärynä/omena/banaani/avocado), niin pilkon aina pakkaseen minigrip pussiin ja heitän joukkoon vaan.
Ps. Nykyään meillä jo nirso tietää mitä näihin laitetaan, mutta ensimmäiset kymmenen kertaa on parempi olla tietämättä. 😉

- Emmi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY Sokerointi

Sokerointi on mitä mahtavin keino poistaa ei-toivotut karvat. Karva kasvaa hennompana takaisin ja oikein tehtynä sokerointien väli kasvaa ainakin itse tehtynä noin viiteen viikkoon.  Mutta haittapuolikin on. Se on ihan hirvittävän kallista. Mutta ei hätää, minä olen kehittänyt vahalle ohjeen. Ohje on tarpeeksi kahdelle kerralle tekniikalla ”kaikki kaulasta alaspäin!” Kattilaan 3dl sokeria, n.3rkl vettä ja n. 3rkl sitruunamehua (purkki tai tuore). Niin että sokeri juuri ja juuri kostuu. Liesi täysille. Eka kupla kun tulee, laitetaan levy 1-2, annetaan porista kunnes sellaista vaahterasiirapin väristä (n20-30min) Kuvassa nyt 20min, mutta vähän liian vaaleaa vielä. Nyt on hyvä.  Massan voit kaataa kahdelle-kolmelle lautaselle, jossa leivinpaperi. Anna jäähtyä.  Toisen osan annat kovettua ja voit laittaa minigrip-pussissa jääkaappiin odottamaan seuraavaa kertaa. Otat vaan kaapista ja leivinpaperin päällä lautaselle, mikrotus n. 30sekuntia ja ja...

DIY JOULUKALENTERI

Marraskuun puolivälistä se lähtee! Milloin ostetaan joulukalenterit?  Aina sama kaava. Kauhea valitseminen, sitten metsästetään kalentereita. Viimeistään joulukuun kymmenes kuulen maagisen marinan: ”Tää on ihan tylsä”. Niinpä äiti teki päätöksen - ei kaupan kalentereita. Tyhjiä pringles purkkeja. Pari rullaa D-C-FIXiä. Spray-maalia ja tarroja. Ensin päällystetään purkit D-C-FIXillä Sitten spraymaalataan purkkien kannet Sitten liimaataan kuusenmuotoiselle kartongille purkit kuumaliimalla ja laitetaan numerotarrat kansiin. Valmista! Luukkuihin tulee eksymään huulirasvoista ja tikkareista eteenpäin kaikkea tarpeellista, sekä makeaa. - Emmi Ps. Vaikka joulukalenteri-postaus tuli nyt harmittavasti näin Joulukuun puolella, niin näillä ohjeilla askartelee tarvittaessa nopeasti kakkoskalenterin tai voi laittaa idean ylös ensi vuotta varten!

Välipalapatukat

Kuten olen kertonut, meillä on yksi hieman kronkeli syöjä.  Olen kantapään kautta kuitenkin löytänyt keinon ujuttaa tarpeelliset ravintoaineet hänen ruokavalioonsa.  Yksi patukka päivässä on varmasti ravinnerikkaampi kuin pari paahtoleipää oivariinilla.  Tällä reseptillä tulee 30-36 patukkaa, eli yhden hinnaksi ei oikeastaan jää mitään. Patukoihin käytän noin litran sekalaisesti seuraavia: •Neljän viljan hiutale/kaurahiutale •Chiansiemen •Seesaminsiemen •Pellavansiemenet •Itserouhittu pähkinämix (halvempi kuin valmiit rouheet) •Paahdettu härkäpapu •Paahdettua quinoa (qvinoa pops ruohonjuuri) •Hampunsiemenet •Pinjan siemenet •Tai mitä nyt on kaapissa. Tämä on aika luovaa puuhaa!! Kiinnitysaineet: - Purkki sokeroimatonta maapähkinävoita, r ipaus suolaa, l oraus hunajaa (Lämmitä mikrossa tai kattilalla ja sekoita). TAI - Hunajaa 0,5dl , voita ~80g ja ru okokidesokeria 0,5dl (Keitä siirapiksi). Tässä setissä käytin taas kaikkea...