Sokerointi on mitä mahtavin keino poistaa ei-toivotut karvat. Karva kasvaa hennompana takaisin ja oikein tehtynä sokerointien väli kasvaa ainakin itse tehtynä noin viiteen viikkoon. Mutta haittapuolikin on.
Se on ihan hirvittävän kallista. Mutta ei hätää, minä olen kehittänyt vahalle ohjeen. Ohje on tarpeeksi kahdelle kerralle tekniikalla ”kaikki kaulasta alaspäin!”
Kattilaan 3dl sokeria, n.3rkl vettä ja n. 3rkl sitruunamehua (purkki tai tuore). Niin että sokeri juuri ja juuri kostuu.
Liesi täysille. Eka kupla kun tulee, laitetaan levy 1-2, annetaan porista kunnes sellaista vaahterasiirapin väristä (n20-30min)
Nyt on hyvä. Massan voit kaataa kahdelle-kolmelle lautaselle, jossa leivinpaperi. Anna jäähtyä. Toisen osan annat kovettua ja voit laittaa minigrip-pussissa jääkaappiin odottamaan seuraavaa kertaa. Otat vaan kaapista ja leivinpaperin päällä lautaselle, mikrotus n. 30sekuntia ja jatkat ohjeen mukaan.
Sitten kun massaan pystyy koskemaan ilman että sormet palaa, kostuta yhden käden sormenpäät vedessä ja ala venytellä palaasi. Eli kahdella kädellä venyttelet ja venyttelet.
Kun massa alkaa poksua ja vaihtaa väriä, on se käyttökelpoista.
Jos tuntuu että massasta tulee liian kovaa (et pysty venyttämään), laita 10 sekunniksi mikroon ja tilkka (1rkl) vettä, niin pehmenee. Jos taas tässä kohtaa jo niin pehmeää että tarttuu kiinni ja ei irtoa millään sormista, niin kaavi takaisin kattilaan ja keittele 5-10minuuttia lisää.
Vaha muuttuu todella vaaleaksi ja pehmeäksi - nyt on valmista. Tämä ottaa noin 10-15min.
Vahaa levitetään vastakarvaan ja repäistään myötäkarvaan. Youtubesta löytyy videoita tekniikkaan ja eka kerta menee pyllylleen lähes aina, varaa siis aikaa! Itsellä menee viiden vuoden kokemuksella koko settiin aikaan noin 1h. Noin kolme kertaa menee että hiffaa massan teon juonen ja sen jälkeen et enää muuta keinoa käytäkkään.
Ps. Herkille alueille suosittelen käyttämään apuna kangassuikaleita vahan repäisyyn.
- Emmi
Kun en oo ikinä sokeroinu, ni jäin vähän kysymysmerkiks tossa lopussa...
VastaaPoistaKäykö kangassuikaleiks tyyliin vanhasta lakanasta palat? Voiko ne pestä ja käyttää uudelleen? :'D Ja jos ei käytä kangas-suikaleita, ni mitä sitte? Jotai kaupan sokerointiliuskoja?
”Kangassuikaleeksi kelpaa ihan vain vaikka vanha lakana. Itse leikkaan n.10cm*20cm palasia. Kyllä ne pestä voi, mutta itse en ole kokenut tarpeelliseksi vaan heitän roskiin.
PoistaKuten tekstissä sanoin että you tubesta löytyy käyttöön ohjeita. Vahata voi siis ihan ”paljain”-käsin, tässä linkissä 1:38 kohdalla toimitaan paljain käsin”
https://youtu.be/GcM4WZQcMyo
Tuon vastauksen välitin siis minä, Olga, Emmiltä. :) Yritin jo aiemmin tänään vastata, mutta tämä blogger jotain taas kettuili.
PoistaHuippua, kiitos!
Poistapitääkö sitä sekoittaa koko se aika kun on liedellä?☺️
VastaaPoista