Siirry pääsisältöön

DIY Sokerointi



Sokerointi on mitä mahtavin keino poistaa ei-toivotut karvat. Karva kasvaa hennompana takaisin ja oikein tehtynä sokerointien väli kasvaa ainakin itse tehtynä noin viiteen viikkoon. Mutta haittapuolikin on.

Se on ihan hirvittävän kallista. Mutta ei hätää, minä olen kehittänyt vahalle ohjeen. Ohje on tarpeeksi kahdelle kerralle tekniikalla ”kaikki kaulasta alaspäin!”

Kattilaan 3dl sokeria, n.3rkl vettä ja n. 3rkl sitruunamehua (purkki tai tuore). Niin että sokeri juuri ja juuri kostuu.


Liesi täysille. Eka kupla kun tulee, laitetaan levy 1-2, annetaan porista kunnes sellaista vaahterasiirapin väristä (n20-30min)


Kuvassa nyt 20min, mutta vähän liian vaaleaa vielä.


Nyt on hyvä. Massan voit kaataa kahdelle-kolmelle lautaselle, jossa leivinpaperi. Anna jäähtyä. Toisen osan annat kovettua ja voit laittaa minigrip-pussissa jääkaappiin odottamaan seuraavaa kertaa. Otat vaan kaapista ja leivinpaperin päällä lautaselle, mikrotus n. 30sekuntia ja jatkat ohjeen mukaan.



Sitten kun massaan pystyy koskemaan ilman että sormet palaa,  kostuta yhden käden sormenpäät vedessä ja ala venytellä palaasi. Eli kahdella kädellä venyttelet ja venyttelet.

Kun massa alkaa poksua ja vaihtaa väriä, on se käyttökelpoista.
 Jos tuntuu että massasta tulee liian kovaa (et pysty venyttämään), laita 10 sekunniksi mikroon ja tilkka (1rkl) vettä, niin pehmenee. Jos taas tässä kohtaa jo niin pehmeää että tarttuu kiinni ja ei irtoa millään sormista, niin kaavi takaisin kattilaan ja keittele 5-10minuuttia lisää.
Vaha muuttuu todella vaaleaksi ja pehmeäksi - nyt on valmista. Tämä ottaa noin 10-15min. 



Vahaa levitetään vastakarvaan ja repäistään myötäkarvaan. Youtubesta löytyy videoita tekniikkaan  ja eka kerta menee pyllylleen lähes aina, varaa siis aikaa! Itsellä menee viiden vuoden kokemuksella koko settiin aikaan noin 1h. Noin kolme kertaa menee että hiffaa massan teon juonen ja sen jälkeen et enää muuta keinoa käytäkkään.


Ps. Herkille alueille suosittelen käyttämään apuna kangassuikaleita vahan repäisyyn.



- Emmi

Kommentit

  1. Kun en oo ikinä sokeroinu, ni jäin vähän kysymysmerkiks tossa lopussa...
    Käykö kangassuikaleiks tyyliin vanhasta lakanasta palat? Voiko ne pestä ja käyttää uudelleen? :'D Ja jos ei käytä kangas-suikaleita, ni mitä sitte? Jotai kaupan sokerointiliuskoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ”Kangassuikaleeksi kelpaa ihan vain vaikka vanha lakana. Itse leikkaan n.10cm*20cm palasia. Kyllä ne pestä voi, mutta itse en ole kokenut tarpeelliseksi vaan heitän roskiin.

      Kuten tekstissä sanoin että you tubesta löytyy käyttöön ohjeita. Vahata voi siis ihan ”paljain”-käsin, tässä linkissä 1:38 kohdalla toimitaan paljain käsin”

      https://youtu.be/GcM4WZQcMyo

      Poista
    2. Tuon vastauksen välitin siis minä, Olga, Emmiltä. :) Yritin jo aiemmin tänään vastata, mutta tämä blogger jotain taas kettuili.

      Poista
    3. Huippua, kiitos!

      Poista
  2. pitääkö sitä sekoittaa koko se aika kun on liedellä?☺️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY JOULUKALENTERI

Marraskuun puolivälistä se lähtee! Milloin ostetaan joulukalenterit?  Aina sama kaava. Kauhea valitseminen, sitten metsästetään kalentereita. Viimeistään joulukuun kymmenes kuulen maagisen marinan: ”Tää on ihan tylsä”. Niinpä äiti teki päätöksen - ei kaupan kalentereita. Tyhjiä pringles purkkeja. Pari rullaa D-C-FIXiä. Spray-maalia ja tarroja. Ensin päällystetään purkit D-C-FIXillä Sitten spraymaalataan purkkien kannet Sitten liimaataan kuusenmuotoiselle kartongille purkit kuumaliimalla ja laitetaan numerotarrat kansiin. Valmista! Luukkuihin tulee eksymään huulirasvoista ja tikkareista eteenpäin kaikkea tarpeellista, sekä makeaa. - Emmi Ps. Vaikka joulukalenteri-postaus tuli nyt harmittavasti näin Joulukuun puolella, niin näillä ohjeilla askartelee tarvittaessa nopeasti kakkoskalenterin tai voi laittaa idean ylös ensi vuotta varten!

Välipalapatukat

Kuten olen kertonut, meillä on yksi hieman kronkeli syöjä.  Olen kantapään kautta kuitenkin löytänyt keinon ujuttaa tarpeelliset ravintoaineet hänen ruokavalioonsa.  Yksi patukka päivässä on varmasti ravinnerikkaampi kuin pari paahtoleipää oivariinilla.  Tällä reseptillä tulee 30-36 patukkaa, eli yhden hinnaksi ei oikeastaan jää mitään. Patukoihin käytän noin litran sekalaisesti seuraavia: •Neljän viljan hiutale/kaurahiutale •Chiansiemen •Seesaminsiemen •Pellavansiemenet •Itserouhittu pähkinämix (halvempi kuin valmiit rouheet) •Paahdettu härkäpapu •Paahdettua quinoa (qvinoa pops ruohonjuuri) •Hampunsiemenet •Pinjan siemenet •Tai mitä nyt on kaapissa. Tämä on aika luovaa puuhaa!! Kiinnitysaineet: - Purkki sokeroimatonta maapähkinävoita, r ipaus suolaa, l oraus hunajaa (Lämmitä mikrossa tai kattilalla ja sekoita). TAI - Hunajaa 0,5dl , voita ~80g ja ru okokidesokeria 0,5dl (Keitä siirapiksi). Tässä setissä käytin taas kaikkea...