Kuten olen kertonut, meillä on yksi hieman kronkeli syöjä. Olen kantapään kautta kuitenkin löytänyt keinon ujuttaa tarpeelliset ravintoaineet hänen ruokavalioonsa. Yksi patukka päivässä on varmasti ravinnerikkaampi kuin pari paahtoleipää oivariinilla. Tällä reseptillä tulee 30-36 patukkaa, eli yhden hinnaksi ei oikeastaan jää mitään.
Patukoihin käytän noin litran sekalaisesti seuraavia:
•Neljän viljan hiutale/kaurahiutale
•Chiansiemen
•Seesaminsiemen
•Pellavansiemenet
•Itserouhittu pähkinämix
(halvempi kuin valmiit rouheet)
•Paahdettu härkäpapu
•Paahdettua quinoa
(qvinoa pops ruohonjuuri)
•Hampunsiemenet
•Pinjan siemenet
•Tai mitä nyt on kaapissa.
Tämä on aika luovaa puuhaa!!
Kiinnitysaineet:
- Purkki sokeroimatonta maapähkinävoita, ripaus suolaa, loraus hunajaa
- Purkki sokeroimatonta maapähkinävoita, ripaus suolaa, loraus hunajaa
(Lämmitä mikrossa tai kattilalla ja sekoita).
TAI
- Hunajaa 0,5dl, voita ~80g ja ruokokidesokeria 0,5dl
(Keitä siirapiksi).
Tässä setissä käytin taas kaikkea sekaisin ja kiinnitysaineena periaatteessa nro1, pienellä muokkauksella, että unohdin suolan ja maapähkinävoita oli hintsusti (uutta purkkia en halunnut avata), niin lisäsin lorauksen ruokosokerisiirappia. Tämä kertoo sen, ettei se niin tarkkaa ole. Rohkeasti vain kokeilemaan.
Eli ensin kuivat ainekset pellille sekaisin

Tässä kohtaa voi päälle lisätä vaikka kuivattuja marjoja.

Murusia ei kannata pelätä, niitä nyt vaan tällä tekniikalla tulee väistämättä.
Me syömme niitä vaniljajäätelön päällä, kuopus kyllä ehtii yleensä ensin ja syö ne pelkän maidon kera. En osaa sanoa kauanko nämä säilyvät jääkaapissa, mutta meillä ei ainakaan yli kahta viikkoa.
(Tähän pilkoin 6kpl taatelia joukkoon)
Sitten keitellään kiinnitysaine
Kiinnitysaine kaadetaan kuivien päälle ja sekoitus suoraan pellin päällä.
Painelu pellille toisen leivinpaperin avulla sellaiseksi himpun alle sentin paksuiseksi levyksi.

Tässä kohtaa voi päälle lisätä vaikka kuivattuja marjoja.
Muista painaa leivinpaperin avulla marjat kiinni. Sitten se kirsikka kakun päälle, eli tässä tapauksessa suklaa. Kuusi palaa 72% tummaa leivontasuklaata riittää oikein hyvin.

Sitten koko pelti jääkaappiin.
Tunti-kaksi - koko yö, mikä sopii sinun aikatauluun. Pelliltä leikkaan levyn palasiksi ja asettelen muovilaatikkoon, väleihin käytän jo käyttämiäni leivinpaperin palasia.
Me syömme niitä vaniljajäätelön päällä, kuopus kyllä ehtii yleensä ensin ja syö ne pelkän maidon kera. En osaa sanoa kauanko nämä säilyvät jääkaapissa, mutta meillä ei ainakaan yli kahta viikkoa.
- Emmi
Kommentit
Lähetä kommentti