Siirry pääsisältöön

Kengät kestämään!


Ostitko ihanat kengät itsellesi tai lapsellesi? Luultavammin vielä kauniissa vaaleassa sävyssä?

No niin tein minäkin. Alehaukkana paikalla LuhtaOutletissa ja nämä sympaattiset Goretex-kengät kelpasivat esikoiselle.

Mutta.. Tuo väri! 😱

Kehiin isketään kenkien suojasuihkeet. Itse aina kauden vaihtuessa, ennen säilöön laittoa, putsaan kengät, laitan desifioivaa suihketta ja sit sumutan suoja-aineella valmiiksi. 
Miksi? Siksi, että haluan kenkien säilyvän hyvinä. Siksi, että mä en ole rikas ja en todellakaan halua ostella kenkiä joka saatanan kuukausi sen takia et ne on ikitahraiset, rikki ja vuotaa. 

Hyvällä huolenpidolla kengät oikeasti säilyy useita vuosia ja lasten kengät kiertää helposti parikin lasta. Pohjallisten vaihtaminen on myöskin yksi osa-alue, minkä moni unohtaa. Parhaatkin talvikengät voi olla kylmät, jos pohjallinen tai koko on väärä. Kenkien kokoon liittyen en edes ala valistamaan, vaikkakin tutkimusten mukaan  70% lapsista kulkee liian pienissä kengissä. 🤔

No mitä se suojasuihke sitten tekee? No se suojaa kenkää lialta ja vedeltä. Ihan siis oikeesti, en voi sietää likaisia kenkiä. Kengät kertoo paljon ihmisestä.

Toimiiko ne? No mieti itse 🤔 

Lapseni sai perjantaina klo 12.30 uudet kengät käyttöönsä. Pikaisesti suihkin suoja-aineen vauhdissa kenkiin. Neljä sadepäivää myöhemmin asfaltti on edelleen kuiva.


Kuva on rappukäytävän edestä josta kulkee päivittäin useampi ihminen yli, sekä ihan ”muutama” auto ajaa.. Kelpaako mikä vaan myytävä suojasuihke? Ei, ei todellakaan. Vuosien kokemuksella voisin mainostaa käyttämäämme suihketta.



Thank god for Carbon Pro!! Löytyy myös hyvinvarustelluista päivittäistavarakaupoista. 


Mutta eihän tämäkään ole aivan lapsenkestävä, mutta pesu helpottuu huomattavasti, kun muistaa välillä vaan pyyhkästä puhtaaksi ja suihkuttaa uuden kerroksen!

Ps. Toimii myös ulkovaatteille ja repuille! 

- Emmi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY Sokerointi

Sokerointi on mitä mahtavin keino poistaa ei-toivotut karvat. Karva kasvaa hennompana takaisin ja oikein tehtynä sokerointien väli kasvaa ainakin itse tehtynä noin viiteen viikkoon.  Mutta haittapuolikin on. Se on ihan hirvittävän kallista. Mutta ei hätää, minä olen kehittänyt vahalle ohjeen. Ohje on tarpeeksi kahdelle kerralle tekniikalla ”kaikki kaulasta alaspäin!” Kattilaan 3dl sokeria, n.3rkl vettä ja n. 3rkl sitruunamehua (purkki tai tuore). Niin että sokeri juuri ja juuri kostuu. Liesi täysille. Eka kupla kun tulee, laitetaan levy 1-2, annetaan porista kunnes sellaista vaahterasiirapin väristä (n20-30min) Kuvassa nyt 20min, mutta vähän liian vaaleaa vielä. Nyt on hyvä.  Massan voit kaataa kahdelle-kolmelle lautaselle, jossa leivinpaperi. Anna jäähtyä.  Toisen osan annat kovettua ja voit laittaa minigrip-pussissa jääkaappiin odottamaan seuraavaa kertaa. Otat vaan kaapista ja leivinpaperin päällä lautaselle, mikrotus n. 30sekuntia ja ja...

DIY JOULUKALENTERI

Marraskuun puolivälistä se lähtee! Milloin ostetaan joulukalenterit?  Aina sama kaava. Kauhea valitseminen, sitten metsästetään kalentereita. Viimeistään joulukuun kymmenes kuulen maagisen marinan: ”Tää on ihan tylsä”. Niinpä äiti teki päätöksen - ei kaupan kalentereita. Tyhjiä pringles purkkeja. Pari rullaa D-C-FIXiä. Spray-maalia ja tarroja. Ensin päällystetään purkit D-C-FIXillä Sitten spraymaalataan purkkien kannet Sitten liimaataan kuusenmuotoiselle kartongille purkit kuumaliimalla ja laitetaan numerotarrat kansiin. Valmista! Luukkuihin tulee eksymään huulirasvoista ja tikkareista eteenpäin kaikkea tarpeellista, sekä makeaa. - Emmi Ps. Vaikka joulukalenteri-postaus tuli nyt harmittavasti näin Joulukuun puolella, niin näillä ohjeilla askartelee tarvittaessa nopeasti kakkoskalenterin tai voi laittaa idean ylös ensi vuotta varten!

Välipalapatukat

Kuten olen kertonut, meillä on yksi hieman kronkeli syöjä.  Olen kantapään kautta kuitenkin löytänyt keinon ujuttaa tarpeelliset ravintoaineet hänen ruokavalioonsa.  Yksi patukka päivässä on varmasti ravinnerikkaampi kuin pari paahtoleipää oivariinilla.  Tällä reseptillä tulee 30-36 patukkaa, eli yhden hinnaksi ei oikeastaan jää mitään. Patukoihin käytän noin litran sekalaisesti seuraavia: •Neljän viljan hiutale/kaurahiutale •Chiansiemen •Seesaminsiemen •Pellavansiemenet •Itserouhittu pähkinämix (halvempi kuin valmiit rouheet) •Paahdettu härkäpapu •Paahdettua quinoa (qvinoa pops ruohonjuuri) •Hampunsiemenet •Pinjan siemenet •Tai mitä nyt on kaapissa. Tämä on aika luovaa puuhaa!! Kiinnitysaineet: - Purkki sokeroimatonta maapähkinävoita, r ipaus suolaa, l oraus hunajaa (Lämmitä mikrossa tai kattilalla ja sekoita). TAI - Hunajaa 0,5dl , voita ~80g ja ru okokidesokeria 0,5dl (Keitä siirapiksi). Tässä setissä käytin taas kaikkea...